Risotto met witloof en gerookte zalm

4
  • 4 stronkjes witloof
  • 320 g Arborio of Carnaroli rijst (risottorijst)
  • 160 g gerookte zalm in fijne reepjes gesneden
  • een halve sjalot, fijngesnipperd
  • 40 g gemalen parmezaan (parmigiano)
  • 100 g boter
  • 1 l groentebouillon
  • peper en zout

Stoof de fijngesneden witloof in 40 g boter en kruid met peper en zout.
Stoof de fijngesnipperde sjalot in 40 g boter, voeg de rijst toe en roer 1 à 2 minuten door de boter.
Voeg een beetje warme groentebouillon toe en roer door de rijst tot alle vocht is opgenomen.
Voeg de rest van de warme groentebouillon in kleine hoeveelheden toe.
De rijst is na ongeveer 15 minuten gaar.

Voeg de rest van de boter, de gemalen parmigiano, de fijngesneden gerookte zalm en de witloof toe aan de risotto.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.