Risotto met jonge prei, baby-spinazie en doperwtjes

4
  • 3 sjalotten, zeer fijn gesneden
  • 50 g boter
  • 300 g risottorijst
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1,2 liter hete groentebouillon
  • 4 preiwitten (jonge prei), zeer fijn gesneden
  • 4 handenvol baby­spinazie
  • 250 g doperwtjes, geblancheerd en uitgelekt
  • 150 à 200 g pecorino, versgemalen of indien niet voorhanden harde schapenkaas
  • 1 tl citroenzest 
  • peper
  • zout

Laat de sjalotten zachtjes garen in de helft van de boter.
Roer er de rijst gedurende een paar minuten door.
Blus met de witte wijn en blijf roeren tot wanneer die volledig geabsorbeerd is.
Roer nu telkens een pollepel hete bouillon door de rijst, tot hij gaar is.

Smelt ondertussen de resterende boter in een andere pan en laat de prei lichtjes stoven.
Haal van het vuur zodra de prei bijtgaar is.

Als de rijst bijna klaar is, roert u er de prei, de babyspinazie, de erwtjes, de helft van de kaas en de citroenzest door.
Kruid met peper en zout.
Strooi er de rest van de kaas bovenop en serveer meteen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.