Risotto met jonge prei, baby-spinazie en doperwtjes

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

50

Risotto heeft de reputatie een moeilijk gerecht te zijn maar met onze tips maak je een heerlijk smeuïge risotto met groene groenten. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 3 sjalotten, zeer fijn gesneden
  • 50 g boter
  • 300 g risottorijst
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1,2 liter hete groentebouillon
  • 4 preiwitten (jonge prei), zeer fijn gesneden
  • 4 handenvol baby­spinazie
  • 250 g doperwtjes, geblancheerd en uitgelekt
  • 150 à 200 g pecorino, versgemalen of indien niet voorhanden harde schapenkaas
  • 1 tl citroenzest 
  • peper
  • zout

Recept

Laat de sjalotten zachtjes garen in de helft van de boter.
Roer er de rijst gedurende een paar minuten door.

Blus met de witte wijn en blijf roeren tot wanneer die volledig geabsorbeerd is. Roer nu telkens een pollepel hete bouillon door de rijst tot hij gaar is.

Smelt ondertussen de resterende boter in een andere pan en laat de prei lichtjes stoven. Haal van het vuur zodra de prei beetgaar is.

Als de rijst bijna klaar is, roer je er de prei, de babyspinazie, de erwtjes, de helft van de kaas en de citroenzest door.
Kruid met peper en zout.

Strooi er de rest van de kaas bovenop en serveer meteen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.