Risotto met gamba en scampi

4
(10) 20
  • 4 gamba 4/6
  • 16 scampi 16/20, staarten gepeld en ontdarmd
  • 200 g arborio rijst
  • 70 cl vis of schaaldierenfond
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 ui of enkele sjalotten
  • 3 teentjes look
  • 250 g champignons
  • boter
  • parmezaankaas geraspt of zizkaas light
  • bieslook
  • olijfolie
  • peper en zout

Snijd ui en look fijn en stoof aan in olijfolie. Voeg de rijst toe en laat glazig worden. Blus met witte wijn. Voeg het vocht beetje bij beetje toe tot het opgenomen is. Dit is het geheim van een goede risotto. Houd ondertussen de fond warm en voeg deze na de wijn ook beetje bij beetje toe.
Bereid de risotto op een zacht vuur dat juist kookt en roer altijd goed, totdat het vocht opgenomen is.
Maak gebruik van heet weter indien je vocht tekort komt. 
De rijst is al dente na 18 min., echt gaar na 20 min. Ga hier voor je persoonlijke voorkeur. De meeste mensen heben de rijst het liefste gaar.

Terwijl je de risotto bereidt moet je zorgen dat de champignons gebakken zijn en gekruid met peper en zout en dat ook de scampi's gebakken zijn en gekruid met peper en zout. Steek de gamba's gekruid gedurende 5 min. onder de grill in een voorverwarmde oven van 250°C.

Werk de risotto af met een paar kleine klontjes goede boter en parmezaanse kaas. Je kan ook kiezen voor een lapje zizkaas light zoals op de foto. 
Werk af zoals op de foto en strooi er op het laatste nog wat bieslook over. 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.