Risotto met gamba en scampi

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 20

Een hap van deze risotto met gamba en scampi en je waant je zo op een terras in een warm, zuiders land. 

Ingrediënten

  • 4 gamba 4/6
  • 16 scampi 16/20, staarten gepeld en ontdarmd
  • 200 g arborio rijst
  • 70 cl vis of schaaldierenfond
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 ui of enkele sjalotten
  • 3 teentjes look
  • 250 g champignons
  • boter
  • parmezaankaas geraspt of zizkaas light
  • bieslook
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Zet de oven op de grillstand en verwarm tot 250°C. 

Snijd de ui en look fijn en stoof aan in olijfolie. Voeg de rijst toe en laat glazig worden. 

Blus met witte wijn. Voeg het vocht beetje bij beetje toe tot het opgenomen is. Dit is het geheim van een goede risotto. Houd ondertussen de fond warm en voeg deze na de wijn ook beetje bij beetje toe.
Bereid de risotto op een zacht vuur en blijf roeren totdat het vocht opgenomen is. Gebruik warm water als je vocht tekort komt. 

De rijst is al dente na 18 min., gaar na 20 min. Ga hier voor je persoonlijke voorkeur. De meeste mensen heben de rijst het liefst gaar.

Terwijl de risotto gaart, bak je de champignongs goudbruin in een pan met wat boter (of olijfolie). Kruid met peper en zout. 

Bak ook de scampi's, gekruid met peper en zout. Leg de gamba's onder de grill in de voorverwarmde oven.

Werk de risotto af met een paar kleine klontjes goede boter en parmezaanse kaas. Je kan ook kiezen voor een plakje zizkaas light (foto). 
Werk af met wat bieslook. 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.