Risotto met Brugge Oud

4
30
  • 70 g geraspte Brugge Oud (het liefst versgeraspt)
  • 200 g paddestoelen (cantharellen, shii-takes, oesterzwammen,...)
  • 200 g risottorijst
  • 2 el citroensap
  • 1/8 pompoen
  • 1 grote sjalot
  • 75 g boter
  • olijfolie
  • 0,75 l kippenbouillon
  • handvol gehakte walnoten
  • 4 el room
  • verse salie
  • peper en zout

Pel en snipper de sjalot.
Borstel de paddestoelen schoon en snij ze in plakjes, net als de pompoen.
Verwarm in een pan 4 eetlepels olijfolie en fruit de sjalot.
Roer de rijst erdoor en bak deze terwijl u ze omschept tot alle korrels glazig zijn.
Voeg de helft van de bouillon toe en kook dit zonder deksel 10 minuten op een laag vuur.
Roer regelmatig om.
Voeg de rest van de bouillon toe en kook de risotto in 10 minuten zachtjes gaar.

Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de paddestoelen op hoog vuur bruin terwijl u ze omschept.
Laat het vocht goed verdampen.
Doe hetzelfde met de plakjes pompoen.
Deze kunt u ook roosteren.

Schep de paddestoelen, Brugge Oud, de boter, de room en de walnoten door de risotto en breng op smaak met peper en zout.
Laat de risotto hierna nog 5 minuten afgedekt staan.
Meng op het laatst de fijngesneden salie door de risotto.

Serveer met de pompoen!

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.