Rillette van zalm, komkommer en rode biet

Partner

Claudia Allemeersch

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 30

Ingrediënten

Recept

Snijd de verse zalm in blokjes. Snijd vier sneetjes gerookte zalm in blokjes en meng met de verse zalm. Pel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes. Pel één sjalot en versnipper. Hak de bieslook fijn.

Meng de mascarpone met de blokjes tomaat, de sjalot, de bieslook, het citroensap, peper en zout. Voeg toe aan de zalm.

Snijd de komkommer in blokjes (pel mag eraan blijven). Snijd de biet in schijven en haal er cilindertjes uit met een ronde vorm. Verdeel ook de appel in kleine blokjes (schil mag eraan blijven). 

Pel de overige sjalot en versnipper. Stoof aan in olijfolie en voeg de quinoa toe. Overgiet met de kippenbouillon en laat stoven tot alle vocht opgenomen is.

Snipper de rabarber heel fijn en voeg toe. Kruid met peper en zout.

Leg vier stukjes plasticfolie op uw werkblad. Schik in het midden telkens een sneetje gerookte zalm. Schep wat van de rilette er bovenop.

Maak er een bolletje van door de folie bovenaan goed aan te duwen. Laat het bolletje opstijven in de koelkast. Schik omgekeerd, dus met de bolle kant naar boven op het bord.

Werk af met rode biet, quinoa, komkommer, appel en granaatappelpitten.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.