Rijstsoep met varkensreepjes

4
  • 100g rijst
  • 200g varkensmignotte
  • 1 ui
  • 1 limoen in 4 gesneden
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1eetlepel arachideolie
  • 4 takjes verse koriander
  • 4 lente-uitjes
  • peper en zout

Was de rijst drie maal. Doe er 3 liter water bij en breng aan de kook. Voeg wat zout toe.

Als de soep begint te koken, zet dan op een klein vuurtje. Laat 20 minuten pruttelen.

Dep de mignotte droog. Doe de gesneden ui bij het vlees, kruid met wat peper en zout. Voeg een halve eetlepel vissaus toe. Hak het vlees dan fijn of draai door de vleesmolen.

Doe 1 eetlepel arachideolie in een pan en bak de look bruin.
Bak het gemalen vlees samen met de look tot het gaar is. Dat duurt 5 minuten.

Doe het vlees bij de rijstsoep en kruid met een 1/2 soeplepel vissaus, een snuifje peper en zout.

Serveer met verse koriander, lente-ui en wat geperst limoensap.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.