Ribstuk van konijn met gebakken appeltjes en een sherrysausje

Claudia Allemeersch
4
45
  • 1 rugstuk van een konijn
  • 1 el honing
  • 15 g gember
  • peper en zout
  • 1/4 l sherry
  • 2,5 dl kalfsfond
  • 100 g boter
  • 4 appels
  • 8 grote champignons

Snijd de filets voorzichtig van tussen de beenderen van het konijn (of laat dat doen door de slager).

Leg de filets open en smeer ze in met honing. Schil de gember en rasp hem fijn. Verdeel de helft over de honing. Kruid met peper en zout.

Rol de filets mooi vast op en maak vast met een prikker.

Laat wat boter hazelnootbruin worden en bak de rolletjes krokant. Laat nog voort garen gedurende 15 minuten.

Saus:

Laat de sherry inkoken met de rest van de gemberrasp tot er een kwart van overblijft.Blus af met de kalfsfond en laat opnieuw inkoken, ditmaal tot de helft. Monteer met enkele stukjes koude boter, zo verkrijg je een gebonden, glanzende saus.

Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Bak ze heel kort aan in een weinig boter. Ze moeten krokant blijven. Borstel de champignons schoon, snijd ze in plakjes en bak krokant in een weinig boter. Kruid met peper en zout.

Dresseer:

Maak een basis van champignons, schik het konijn erop en werk af met de appeltjes en de saus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.