Ribbetjes met spicy frietjes

Ingrediënten

  • 750 g grote, bloemige aardappelen
  • 4 varkensribbetjes
  • 40 g rode bonen
  • 40 g erwtjes
  • 1 dl dressing naar keuze
  • 1dl ketchup
  • 1dl witte wijnazijn
  • ½ dl sojasaus
  • ½ dl honing
  • sambal naar smaak
  • grof zout
  • paprikapoeder naar smaak
  • ½ dl olijfolie

Recept

Meng voor de marinade de ketchup, azijn, honing, soja, sambal en zout. Marineer de ribben in ¾ van de marinade. Liefst gedurende 24 uur.

Laat de rode bonen 24 uur weken.

Bak de ribben gedurende 30 à 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Strijk er regelmatig overgebleven marinade over.

Kook intussen de rode bonen in ruim water en spoel onder koud water.

Kook de erwtjes al dente en spoel onder koud water. Meng de bonen en erwten met de dressing.

Spoel de aardappelen en snijd, zonder te schillen, in grote frieten. Bak ze in de olie en kruid met grof zout en paprikapoeder.

Serveer de ribbetjes in een ovenschaal met de erwtensalade. Serveer de frieten afzonderlijk.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.