Ribbetjes met aardappelen en honing
Ingrediënten
- 3 grote aardappelen in grote stukken gesneden
- 4 ribbetjes
- 1 ui in ringen gesneden
- 4 eetlepels sojasaus
- 5 gevierendeelde sjalotten
- 4 eetlepels vloeibare honing
- 2 eetlepels sesamzaad, geroosterd
Recept
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de ribbetjes in een ovenschotel.
Vermeng de sojasaus met 2 eetlepels honing, eventueel met wat water of olijfolie. Overgiet de ribbetjes met dit mengsel. Zet het 30 minuten in de oven.
Vermeng de aardappelstukken en ui met de rest van de honing en voeg ze bij de ribbetjes. Plaats nog ongeveer 30 minuten in de oven, tot de ribbetjes gaar zijn.
Strijk de ribbetjes elk kwartier in met het braadvocht en roer de aardappelen geregeld los.
Serveer met de geroosterde sesamzaadjes.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.