Ribbetjes met aardappelen en honing

4
  • 3 grote aardappelen in grote stukken gesneden
  • 4 ribbetjes
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 5 gevierendeelde sjalotten
  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • 2 eetlepels sesamzaad, geroosterd

Verwarm de oven voor op 200°C.  Doe de ribbetjes in een ovenschotel.

Vermeng de sojasaus met 2 eetlepels honing, eventueel met wat water of olijfolie. Overgiet de ribbetjes met dit mengsel. Zet het 30 minuten in de oven.

Vermeng de aardappelstukken en ui met de rest van de honing en voeg ze bij de ribbetjes.
Plaats nog ongeveer 30 minuten in de oven, tot de ribbetjes gaar zijn.

Strijk de ribbetjes elk kwartier in met het braadvocht en roer de aardappelen geregeld los.

Serveer met de geroosterde sesamzaadjes.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.