Raket-Ijsjes

Broodje kaas
4
20
Hou je van romig ijs? Kies dan voor volle yoghurt.

Verdeel de yoghurt in drie kommetjes.

Mix de gewassen aardbeien in de blender (of met een mixer) tot een puree en giet de aardbeienpuree nadien over in één van de kommetjes yoghurt.  Voeg een beetje suiker toe en meng met een lepel.

Doe hetzelfde met de bosbessen.

Snij het vanillestokje open en haal er met je mespunt het merg uit (zwarte puntjes). Doe het merg bij het laatste kommetje yoghurt en meng er een beetje suiker bij.

Giet nu de drie soorten yoghurts laag per laag in de ijsvormpjes. Als je geen ijsvormpjes hebt, gebruik dan lege yoghurtpotjes met een stokje er in.

Laat de ijsjes een hele nacht hard worden in de diepvriezer.

Haal de ijsjes uit de ijsvormpjes. Dop de top van het ijsje in bruine chocoladesaus. Het stijft direct op. 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.