Ragu Bolognese

4
Hoe langer je de saus laat koken, hoe meer smaak ze krijgt. Houd alles goed in de gaten en voeg als het te droog dreigt te worden, wat water toe. Wanneer de saus aan de achterkant van een lepel blijft kleven, is ze optimaal.

Snijd de ui, de wortel, de selder en de look zeer fijn. Fruit de groenten even aan in olijfolie en voeg dan het gehakt toe. Laat op hoog vuur losbakken.

Doe er vervolgens de gesneden tomaten en de tomatenpuree bij. Bak nog even door om de bittere smaak van de puree te elimineren.

Blus met de wijn en de bouillon en doe er de rozemarijn, flink wat oregano, peper en zout bij.

Laat 2 tot 3 uur rustig pruttelen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.