Ragout van konijn met aardappel, gekonfijte ui en tijm

Hoofdgerecht
4
  • 1 konijn in stukken gesneden
  • 3 grote aardappelen, gewassen, in de schil
  • 4 grote uien
  • 6 takjes verse tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 dl gevogeltebouillon
  • 2 teentjes knoflook, in de pel, geplet met een mes
  • 4 à 5 eetlepels olijfolie
  • peper van de molen
  • zeezout

Snijd de aardappelen in schijven van ongeveer 0,5 cm dikte.

Pel de uien en snijd ze in fijne ringen van ongeveer 2 à 3 mm dik.

Neem een grote pan of pot en verhit de olijfolie.

Kruid de stukken konijn met peper en zout en schroei ze kort dicht op een middelhoog vuur. Neem de konijnstukken uit de pan of pot en leg ze op een bord of schaal.

Doe nu de uien in dezelfde pan waarin het konijn is gebraden en laat mooi bruin braden. Dit kan een tijdje duren maar is van groot belang! Roer regelmatig.

Rits de tijm, zorg ervoor dat er geen takjes meer bij zijn en voeg samen met de laurier en 1 geperst lookteentje bij de uien.

Wrijf een stevige ovenschaal in met het overige teentje knoflook en vet de schaal vervolgens in met wat olijfolie. Schik er de aardappelen in op de bodem, verdeel de helft van de uien over de aardappelen en herhaal met nog een laag aardappel en nog een laag uien. Bevochtig met de gevogeltebouillon tot alles onderstaat en kruid met peper en zout, schik er vervolgens de konijnstukken op.

Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats ze in een voorverwarmde oven van 170°C.

Laat de ovenschotel ongeveer 40 minuten garen en verwijder de folie de laatste 10 minuten. Controleer met een mesje of de aardappelen gaar zijn, anders gaar je de schotel onafgedekt nog 10 minuten verder.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.