Rabarberpudding

Claudia Allemeersch
6
20
  • 400 g rabarber
  • 25 g boter
  • 50 g suiker
  • 4 blaadjes gelatine van 2 g per stuk
  • 250 ml magere yoghurt
  • 150 ml halfvolle koffiemelk
  • 12 takjes aalbessen

Was en schil de rabarber en snijd in gelijkmatige stukjes.
Laat een stukje boter smelten en voeg de rabarber toe met de helft van de suiker. Laat alles 10 minuten sudderen met het deksel op de pot tot een soort van compote. Neem van het vuur af.

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water, knijp goed uit en voeg toe aan de rabarber. Laat de gelatine goed uitsmelten door goed te roeren. Laat alles afkoelen.

Meng de yoghurt met de koffiemelk samen met de rest van de suiker en klop goed op.
Meng het yoghurtmengsel met de rabarber. Roer goed om.

Verdeel in individuele porties en laat gedurende 2 uur opstijven in de koelkast.

Serveer met de takjes aalbessen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.