Quiche met spinazie en Pas de bleu

4
  • 1 portie bladerdeeg
  • 1 eiwit                                            
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 dl culinaire room
  • 100 g vers geraspte parmezaanse kaas
  • zout en peper
  • 100 g spinazie, grof gehakt
  • 120 g pas de bleu, in blokjes
  • springvorm met doorsnede van 18 cm
Dek de taart af met een velletje aluminiumfolie om te snel kleuren te voorkomen.
Oven voorverwarmen op 200° C.
Deeg uitrollen tot een ronde lap, gaatjes in prikken met een vork, over deegrol slaan en met gaatjes omlaag uitrollen over ingevette vorm.
Bodem 30 min. in koelkast laten rusten.
 
Taartbodem 10 min. blind bakken (bakpapier over de bodem doen en vullen met bakbonen zodat het papier blijf liggen).
Het bakpapier en de bonen verwijderen (die bonen kan je nog wel eens gebruiken) en de taartbodem bestrijken met eiwit. Nog 10 min. bakken.
Roer in een kom het ei, de room, de parmezaanse kaas, wat peper en heel weinig zout door elkaar.
Schep de spinazie en de pas de bleu erdoor en verdeel het kaas - spinaziemengsel over de taartbodem.
Schuif de taart 40 min. in de oven.
 
Serveer de taart lauw, eventueel met mooie plakken rauwe ham.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.