Quiche met prei en gerookte paling

Claudia Allemeersch
4
  • 1 portie brokkeldeeg
  • 4 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 2 dl melk
  • 2 dl room
  • snuifje zout en peper
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 150 g prei
  • 80 g gemalen kaas
  • 100 g gerookte palingfilet
  • 30 g boter

Snijd de schoongemaakte prei in gelijkmatige plakjes en stoof die gaar in wat boter. Kruid vervolgens met peper en zout.

Versnijd de gerookte paling in gelijkmatige reepjes.

Bedek de bodem van een taartvorm met het brokkeldeeg en prik in met een vork.

Beleg de bodem van de quiche met de versneden paling en de gestoofde en afgekoelde prei. Strooi er daarna de helft van de gemalen kaas over.

Roer de eieren los en voeg er room, melk, zout, peper en nootmuskaat bij. Roer vervolgens alles flink dooreen.

Vul de vorm met het mengsel en strooi er de rest van de kaas over.

Bak de quiche ten slotte gedurende dertig minuten in een matig warme oven van 180 °C.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.