Quiche met andijvie en walnoten

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 150 g gehakte walnoten
  • 6 halve walnoten voor de afwerking
  • 1 andijvie
  • 200 g verse kaas
  • 200 g blauwschimmelkaas (bv. Pas de Bleu)
  • 1 ei
  • 1 kant-en-klaar kruimeldeeg

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.
Verhit een pan en rooster de gehakte walnoten.
Bekleed een bakvorm met het uitgerolde kruimeldeeg en bak het blind gedurende +/- 10 min (hiervoor gebruikt u best een laag bakpapier met erwten erbovenop).
Laat afkoelen.

Was de andijvie en snij hem in kleine stukken.
Meng de 2 kaassoorten.
Voeg de kaas en de gegrilde noten bij de andijvie.
Klop het ei los en meng het onder het kaas-andijviemengsel.
Vul de taartbodem met het mengsel en leg er de halve noten op.
Bak de quiche 20 minuten op 180°C.

Snij ze meteen daarna in 4 stukken en dien die warm op.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.