Puree van knolselder en aardappel, gebakken parelhoen en veenbessen

4
(30) 30
  • 1/2 kg bloemige aardappelen
  • 4 filets van parelhoen
  • 1/4 knolselder
  • 150 g bereide veenbessen
  • 2 dl gevogeltebouillon
  • 1 dl room
  • 1 dl melk
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • peper en zout
     

Schil de aardappelen en de knolselder.
Kook ze afzonderlijk gaar in ruim gezouten water.
Haal ze door een roerzeef.
Verwarm de room en de melk en roer het mengsel onder de puree.

Bak intussen de parelhoenfilets in de boter en olie en kruid met peper en zout.
Haal de filets uit de pan en laat op een warme plaats rusten.
Giet het bakvet uit de pan.
Blus met de bouillon en laat kort inkoken.
Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de bereide veenbessen.

Schik de parelhoenfilets op warme borden en lepel er de jus, puree en de bessen langs.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.