Puree van aardappel en kervel, grijze garnalen en pittige garnalensaus

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 30

Ingrediënten

  • 5 kleine, bloemige aardappelen
  • 160 g grijze garnalen
  • 1/2 ui
  • 4 el garnalensaus of "bisque" (kant-en-klaar verkrijgbaar)
  • 40 g boter
  • 2 el gehakte kervel
  • peper en zout
  • enkele druppels citroensap
  • een mespunt currypasta
  • een pluk peterselie

Recept

Kook de geschilde aardappelen gaar in licht gezouten water. Giet ze af.

Snijd de ui flinterdun en stoof hem kort in de helft van de boter.

Prak de aardappel met de ui en de rest van de boter fijn.

Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Werk de kervel onder de puree.

Verwarm ondertussen de garnalensaus en breng op smaak met de currypasta.

Schik de puree in glaasjes en strooi er de garnalen over.

Werk af met de garnalensaus en een beetje peterselie.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.