Puree van aardappel en kervel, grijze garnalen en pittige garnalensaus

4
  • 5 kleine, bloemige aardappelen
  • 160 g grijze garnalen
  • 1/2 ui
  • 4 el garnalensaus of "bisque" (kant-en-klaar verkrijgbaar)
  • 40 g boter
  • 2 el gehakte kervel
  • peper en zout
  • enkele druppels citroensap
  • een mespunt currypasta
  • een pluk peterselie

Kook de geschilde aardappelen gaar in licht gezouten water. Giet ze af.
Snijd de ui flinterdun en stoof hem kort in de helft van de boter.
Prak de aardappel met de ui en de rest van de boter fijn.
Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
Werk de kervel onder de puree.
Verwarm ondertussen de garnalensaus en breng op smaak met de currypasta.

Schik de puree in glaasjes en strooi er de garnalen over.
Werk af met de garnalensaus en een beetje peterselie.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.