Puree met gebakken scampi's

4
30
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 150 ml volle melk
  • 30 g ongezouten boter
  • ¼ tl gemalen nootmuskaat
  • peper en zout
  • 500 g scampi’s
  • een klontje boter
  • een teentje look
  • enkele takjes basilicum 

Schil de aardappelen, snijd ze in kleinere stukken en kook ze gaar in gezouten water op middelhoog vuur.

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een pureestamper. Voeg de melk en boter toe en roer luchtig door met een garde tot de boter helemaal gesmolten is. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.

Pel de scampi’s, verwijder het darmkanaal en bak ze krokant in een klontje boter.

Serveer de puree in kommetjes en gebruik de gebakken scampi’s als topping. Werk af met een takje basilicum.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.