Puree met broccoli en varkensvlees

4
60

Snijd de broccoli in kleine roosjes.
Dompel deze roosjes gedurende 5 minuten in kokend gezouten water.
Giet af en spoel de broccoli onder de kraan met koud water.

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
Giet af en voeg wat melk, een klontje boter en muskaatnoot toe.
Pureer de aardappelen.

Bestrooi de gepeperde en gezouten varkensreepjes met wat tijm en salie.
Bak de varkensreepjes in boter zeer kort op een hoog vuur (2 tot 3 minuten).

Boter een ovenschotel in.
Verdeel de broccoliroosjes over de bodem.
Bedek met de gebakken varkensreepjes.
Bedek de hele bovenzijde van de schotel met aardappelpuree.
Bestrooi met gemalen kaas.
Strooi wat paneermeel uit over de schotel om een mooie korst te bekomen.

Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 180°C.
Laat 25 minuten bakken en serveer.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.