Provençaalse salade met gebakken schar

FoodpairingFoodpairing
4
  • 8 scharfilets
  • 1 lange rode paprika
  • 100 g groene boontjes, beetgaar gekookt
  • 1 tomaat, in reepjes gesneden
  • ½ rode ui, in reepjes gesneden
  • zwarte olijven, ontpit en gehalveerd
  • ansjovisfilets
  • basilicum
  • olijfolie
  • witte wijnazijn
Schar bevat een aards aroma, dat combinaties mogelijk maakt met aardappel, rode biet, Noordzeegarnalen, champignons, hibiscus, tuinbonen, aubergine, tomaat, gele en rode paprika.

Maak inkervingen in de paprika. Gaar in een voorverwarmde oven van 200 °C. Verwijder de pel en de zaden. Laat afkoelen. Snijd in de gewenste vorm.

Stoof de rode ui kort in olijfolie. Voeg de boontjes toe en warm kort mee op. Doe in een slakom. Meng er de tomaat, rode paprika, zwarte olijven, ansjovisfilets en basilicum onder. Besprenkel met wat olijfolie en witte wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de filets in 3 lange repen. Kruid met peper en zout en bak goudbruin in de boter.

Serveer met de lauwe bonensalade.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.