Provençaalse hamburger

4
  • 400 g gehakt varkensvlees
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 100 g mayonaise
  • 1 sjalot versnipperd
  • 4 blaadjes sla
  • 4 blaadjes basilicum versneden
  • 8 frietjes of aardappelbalkjes
  • 2 g kaneelpoeder
  • 2 g ras el hanout-poeder (Marokkaanse kruidenmengeling)
  • zout en peper
  • 1 hamburgerbroodje

Meng het vlees met de kruiden (peper en zout, ras el hanout en kaneel).
Vorm er hamburgers van.
Verhit olijfolie of boter in de pan en bak hierin het vlees 5 minuten langs elke kant.

Meng de mayonaise met de zongedroogde tomaten, de sjalotsnippers en de basilicum.
Bak de frietjes of frituur ze in een frietketel.

Leg de hamburger op het broodje, lepel daarop wat van de saus en bedek vervolgens met een blaadje sla.
Bevestig ten slotte het deksel van het broodje op de hamburger met een prikker.
Serveer de frietjes er apart bij.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.