Provençaalse courgettesoep

4

Voor 1,5 l soep

  • 2 takjes tijm
  • 1 tak rozemarijn
  • 6 blaadjes basilicum
  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 3 aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zwarte peper
  • 1,5 l magere kippenbouillon
  • 4 eetlepels magere melk
  • 1 takje verse dille
  • zout

Rits de blaadjes van de tijm.
Haal de blaadjes van de rozemarijn en snijd het basilicum in stukjes.
Was de courgettes en snijd ze in blokjes.
Snipper de ui fijn.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes.

Verhit de olie en fruit er de ui glazig in.
Voeg de courgettes, de aardappelen, de tijm, de rozemarijn en het basilicum toe.
Kruid met vers gemalen zwarte peper en zout.
Laat enkele minuten stoven en leng aan met de bouillon.
Laat 20 minuten zachtjes koken en mix de soep.

Voeg de melk toe en laat nog even doorkoken.
Schep de soep in een kom en versier met de gehakte dille.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.