Primeurgroenten met ansjovisdipsaus

4
20
  • 12 jonge wortelen
  • 12 radijsjes
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 2 hardgekookte eieren

Voor de ansjovisdipsaus

  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 25 cl olijfolie
  • 8 ansjovisfilets
     

Was de radijsjes goed, en snijd het loof korter zodat je een steeltje behoud.
Rasp de worteltjes maar laat het groene steeltje er nog aan. Dat oogt niet alleen mooier, zo kan je ze gemakkelijker vastnemen ook.
Snijd de komkommer in staafjes.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in reepjes.

Snijd de hardgekookte eieren in schijfjes.

Voor de ansjovisdipsaus

Mix de eidooiers, mosterd en wijnazijn in de keukenrobot tot alle ingrediënten een smeuïge saus vormen.
Voeg er, terwijl de mixer nog draait, de olijfolie aan toe tot de saus goed dik wordt.
Doe er dan de ansjovisfilets aan toe en laat de mixer verder draaien tot je een gladde saus krijgt.
Kruid met zeezout en vers gemalen peper van de molen.

Dip de groenten in deze smakelijke saus.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.