Prikkers van krieltjes en gerookt spek met pruimencoulis

4
  • 16 krielaardappelen
  • 16 dunne plakjes gerookt spek
  • 150 g gedroogde pruimen
  • 1 rode ui
  • 1 dl groentebouillon
  • 2 el olijfolie
  • 1 dl balsamicoazijn
  • zout
  • houten prikkers

Was de krielaardappelen en gaar ze in licht gezouten water.
Giet af en laat afkoelen.

Week de gehakte pruimen gedurende een uur in de balsamicoazijn.
Fruit de gesnipperde rode ui in een beetje olijfolie.
Voeg hierbij de pruimen en de balsamicoazijn en stoof even.
Bevochtig met de bouillon.
Kook enkele minuten door onder gesloten deksel.
Pureer en steek door een zeef.

Week de prikkers in water om verbranden te voorkomen.
Steek afwisselend de aardappelen en het spek op de prikkers.
Bak de aardappelen en het spek gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Serveer met de pruimencoulis.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.