Praline van tongfilet met Vlaamse gedroogde hesp

Claudia Allemeersch
4
60
  • 1 courgette
  • 4 stukjes gekonfijte tomaat (of zongedroogd)
  • 4 filets van tong
  • 4 sneetjes Vlaamse gedroogde hesp
  • peper en zout
  • 1 sneetje terrine van ganzenlever
  • 1 el rode porto
  • 3 dl kalfsfond
  • 150 g boter
  • 1/4 knolselder
  • arachideolie om te frituren
  • 4 aardappelen
  • 3 el karnemelk
  • 12 sprietjes bieslook
  • 4 takjes peterselie

Schil de courgette en snijd in lange schijven met een dunschiller. Snijd de tomaat in plakken.

Leg de tongfilets open en beleg ze met ham, daarop de courgette en tomaat. Kruid goed met peper en zout.

Verdeel de ganzen¬lever in kleine stukjes op de zeetong.

Rol de zeetongfilets vast op en leg in een braadslede. Laat garen in de oven: 15 minuten op 150 °C.

Laat de porto en de kalfsfond inkoken tot 1/3, kruid met peper en zout en monteer met stukjes koude boter.

Schil de knolselder en snijd in fijne julienne. Frituur krokant in wat arachideolie. Schil de aardappelen schillen en gaar tot ze zacht zijn. Pureer, kruid met peper en zout en werk af met de karnemelk, fijngesneden bieslook en peterselie.

Dresseer de praline in een bord en nappeer met de saus. Presenteer de aardappeltjes apart en werk af met enkele knolselderreepjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.