
Pot-au-feu van kip met aardappel, linzen en koriander
Ingrediënten
- 400 g kleine, vastkokende aardappelen
- 12 kippenbouten
- 2 el boter
- 50 g linzen
- 3 dl tomatensaus
- 2 dl kokosroom
- 4 dl lichte gevogeltebouillon
- 1 kl rode kerriepasta
- 1 kl gehakte knoflook
- 1 gehakt uitje
- 1 kl gehakte gember
- 2 el korianderblaadjes
Recept
Verwijder het vel van de kippenbouten.
Verhit de boter aan in een ruime pot. Voeg de gember, look, ui en kerriepasta toe. Laat kort stoven en voeg de kip toe. Bak kort mee en overgiet met de bouillon en tomatensaus. Laat een klein uur sudderen.
Kook de linzen in licht gezouten water en giet af.
Schrob de aardappelen schoon en kook ze al-dente in licht gezouten water. Pel ze en doe ze samen met de linzen bij de curry.
Voeg de kokosroom toe en laat kort doorwarmen. Controleer de kruiding en serveer in een ruime schaal. Strooi er de korianderblaadjes over.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.