Poon met paddenstoelen en tomatensaus

4
  • 8 filets van rode poon
  • 200 g paddenstoelen, in schijfjes gesneden
  • 1 eetlepel bloem
  • 4 teentjes knoflook, in fijne schijfjes gesneden
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de tomatensaus

  • 6 tomaten, gepeld, ontpit en in blokjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 takje marjolein
  • 1 mespunt griessuiker (eventueel)
Rode poon heeft zacht wit visvlees dat om stevige kruiding vraagt. De fijne graatjes verwijderen gaat gemakkelijk met een epileertang.

Controleer de poonfilets op graatjes en verwijder ze met een epileertang.

Snijd voor de tomatensaus het vruchtvlees van de tomaten in blokjes. Laat de sjalot in een scheutje olijfolie een 7 minuten zacht fruiten zonder kleuren. Voeg de tomaatblokjes, een snuifje suiker en de marjolein toe. Laat een kwartier tot 20 minuten koken zonder deksel tot een mooie gebonden tomatensaus is ontstaan. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de lookschijfjes 3 tot 4 minuten in een pan met antikleeflaag in wat olijfolie, roer voortdurend zodat ze niet kleuren. Schep de look uit de pan.

Zet dezelfde pan op het vuur en voeg nog wat olijfolie toe. Draai de poonfilets even in wat bloem (gekruid met peper en zout) en bak ze gaar in de geurige olie (een minuut of twee, drie langs elke kant). Vis de ponen uit de pan en houd ze warm in een lauwe oven.

Giet een nieuw scheutje olijfolie in de pan en bak de paddenstoelen op hoog vuur. Na een drietal minuten zijn ze gaar.
Giet de tomatensaus in de pan bij de champignons en laat vlug even aan de kook komen.
Giet de saus over de visfilets. Werk af met fijngehakte bieslook en de gebakken schijfjes knoflook.

Serveer met gekookte aardappelen, frietjes of kroketten.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.