- 6 grote aardappelen
- 1/2 ui
- 200g varkensgehakt
- 1/4 bundel bieslook
- peper en zout
- mayonaise
- 6 basilicumblaadjes
Snijd de aardappelen in rechthoekige dikke frieten.
Pocheer ze in de frituur op 140°C gedurende +/- 15 min. tot ze mooi zacht zijn.
Bak daarna af op 175°C tot mooi goudbruin.
Pocheer ze in de frituur op 140°C gedurende +/- 15 min. tot ze mooi zacht zijn.
Bak daarna af op 175°C tot mooi goudbruin.
Snijd de ui heel fijn.
Stoof lichtjes aan in boter en meng de snippers als ze lauw zijn met het gehakt.
Stoof lichtjes aan in boter en meng de snippers als ze lauw zijn met het gehakt.
Snijd het bieslook fijn en meng met het gehakt.
Kruid af met peper en zout.
Kruid af met peper en zout.
Maak van het gehakt mooie quenelles en schik op de pont-neufaardappel.
Werk af met mayonaise en een basilicumblaadje.