Pom'zotto, truffelolie en brochette van eend

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

10

Ingrediënten

  • 8 grote aardappelen om te frituren / sauteren (800 g)
  • 2 eendenfilets
  • 1 ui
  • 5 cl witte wijn
  • 5 cl dikke room
  • 1 soeplepel olijfolie
  • 2 soeplepels truffelolie
  • peper en zout

Recept

Schil de ui en de aardappelen.
Hak de ui fijn en snijd de aardappelen in blokjes van 1/2 cm.
Giet de olijfolie in een sauteerpan, voeg de uien toe en bak 2 tot 3 minuten op een laag vuurtje.
Voeg de aardappelen toe.
Laat opnieuw 2 tot 3 minuten garen.

Giet er de witte wijn bij.
Laat de wijn verdampen en voeg dan ongeveer 25 cl water toe.
Laat verder garen en blijf roeren.
Voeg de dikke room toe, laat nog 3 tot 4 minuten verder koken en voeg dan de truffelolie toe.
Kruid met peper en zout.

Rijg de blokjes eendenfilet op een houten brochettestokje.
Gril de eendenbrochettes en dien ze op in combinatie met de pom'zotto.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.