Polenta met aardappel en harde kaas en scaloppine al lemone

4
90
  • 2 grote bloemige aardappelen (250 g)
  • 4 kalfsescalopes van ongeveer 180g elk
  • 100 g polenta
  • gemengde salade voor 4 personen
  • 4 dl groentebouillon
  • 50 g boter
  • 2 dl olijfolie
  • 50 g parmezaanse kaas
  • sap van 1 citroen
  • 1 el gehakte rozemarijn
  • 2 el bloem

Kook de geschilde aardappelen gaar in licht gezouten water.

Giet af en haal door een passe-vite.

Kook 4 dl bouillon en voeg de polenta toe.

Meng er de aardappelpuree onder en meng met de geraspte kaas en de boter.

Breng op smaak met peper en zout, strijk uit in een ovenschotel (1,5 à 2 cm hoog) en laat 2 uur afkoelen.

Snijd na het afkoelen vervolgens in driehoekjes.

Haal de escalopes door bloem en bak in een scheut olijfolie, kruid met peper en zout.

Strooi er op het einde de rozemarijn over, haal uit de pan en houd warm onder een stuk folie.

Blus de pan met citroensap en voeg enkele lepels olijfolie toe.

Bak in een andere pan, in een lepel olijfolie de plakjes polenta crispy. 

Serveer met gemengde salade.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.