Pokebowl met makreel

4
30
  • 100 g quinoa
  • 350 g makreelfilet
  • 150 g tuinbonen, gedopt
  • 1 appel
  • 2 el citroensap
  • 2 kl sesamzaadjes
  • 150 g rode biet blokjes, gekookt
  • 150 g zeekraal
  • 3 lente-uitjes

Marinade:

  • 6 el maïsolie
  • 3 el citroensap
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sesamzaadjes

Kook de quinoa gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking, in gezouten water.

Snijd de makreel in blokjes.
Maak de marinade: Meng de maïsolie met het citroensap. Voeg sesamolie, sesamzaadjes, peper en zout toe. Sprenkel 2/3 van de marinade over de makreelblokjes en zet een half uurtje in de koelkast. Houd de rest van de marinade apart.

Snijd de appel in plakjes, besprenkel met 2 el citroensap. Meng de helft van de tuinbonen en de lente-ui met de quinoa en de rest van de marinade.

Verdeel de quinoa over kommetjes. Werk af met de zeekraal, gemarineerde makreel, appelplakjes en rode biet, de rest van de tuinbonen en de lente-ui.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.