Ploate met stutte (pladijs met boterham)

4
  • 4 kleine pladijzen (max. 300 à 400 g per vis)
  • 4 grote sneden brood (wit, bruin of oud)
  • boter of olijfolie
  • peper en zout
Het sap van de pladijs doordringt het brood waardoor het heerlijk wak wordt en boordevol smaak zit.

Maak inkepingen in de zwarte kant van elke pladijs (1 dwars en 4 langs elke zijde). Bak de vis eerst langs de zwarte kant in boter of olie en dan langs de onderkant. Kruid af met peper en zout. Zo staan de inkepingen mooi open.

Neem 1 grote snede brood. Leg de pladijs met het vel naar boven. Dat geeft het mooiste resultaat en zo loopt het vocht van de vis gemakkelijker in het brood zodat het lekker wak wordt.

Ofwel eet je het gerecht onmiddellijk op ofwel houd je het warm in de oven op een lage temperatuur. Zo wordt de snede brood opnieuw krokant.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.