Plattekaaswafeltjes

Claudia Allemeersch

Voor 12 wafeltjes:

  • 30 g boter
  • 200 g plattekaas
  • 50 g suiker
  • 200 ml karnemelk
  • 300 zelfrijzende bloem
  • 3 el maïsolie

Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur. Doe die in een bolkom en roer glad met een pannenlikker.

Voeg de plattekaas bij de boter en roer glad.

Voeg vervolgens de suiker toe en roer opnieuw.

Doe nu hetzelfde met de karnemelk.

Zeef de bloem en voeg toe. Klop het deeg nu met een klopper op. Laat het deeg daarna even rusten en laat ondertussen het wafelijzer heet worden.

Strijk het ijzer in met wat olie. Bak de wafeltjes gedurende zes à zeven minuten. Controleer de wafeltjes tussendoor eventjes.

Serveer.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.