Plattekaastaart met pistache en limoncello

Dessert
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 300 g zandkoekjes
  • 100 g pistachenoten
  • 100 g boter
  • 2,5 dl room
  • 250 g platte kaas (bijv. mandjeskaas)
  • 2 eiwitten
  • 1 dl limoncello
  • 100 g suiker
  • 5 blaadjes gelatine (2g/blaadje)

Recept

Mix de pistachenoten en koekjes in een blender.
Voeg hierbij de gesmolten boter.
Bekleed een springvorm met boterpapier en bedek de bodem met het koekjesmengsel.
Druk goed aan en laat opstijven in de koelkast.

Klop de eiwitten tot sneeuw met een snuifje suiker. Klop ook de room lobbig.
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Verwarm de limoncello en los hierin de suiker en gelatine op.
Laat lichtjes afkoelen en meng hieronder de platte kaas.

Spatel onder het mengsel de room en opgeklopte eiwitten.
Giet het beslag op de koekjesbodem.
Strijk glad en laat opstijven in de koelkast.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.