Platte kaas-aardbeitaart met dadelbodem

4
25

Deze no bake cake combineert een lekker luchtige en zoete vulling met een heerlijke bodem van dadels en noten.

Voor de bodem:

  • 130 g dadels (zonder pit)
  • 40 g walnoten
  • 75 g havermout
  • 2 el zonnebloemolie

Voor de vulling:

  • 400 g platte kaas
  • 200 g aardbeien
  • 2 eieren
  • 80 g kandijsuiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • sap van ½ limoen
  • 150 ml slagroom

Mix de dadels, walnoten, havermout en zonnebloemolie fijn. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het dadelmengsel over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast.

Pureer de aardbeien en warm op in een pannetje. Week de gelatine 10 minuten in 2 el koud water, knijp uit en roer door de aardbeienpuree. Roer tot de gelatine is gesmolten. Laat de puree wat afkoelen.

Splits de eieren. Voeg de helft van de suiker aan de eierdooiers toe en mix luchtig. Roer er de aardbeipuree en het limoensap onder en schep dan alles onder de platte kaas.

Voeg de rest van de suiker bij de eiwitten en klop tot schuim. Klop ook de room half op. Spatel de room onder het platte kaasmengsel. Spatel er ook het eiwitschuim onder. Giet de vulling in de springvorm over de dadelbodem en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.