Pladijsrolletje met couscous, lamsoor en asperges

4
  • 720 g netto pladijsfilet zonder vel (180 g of 2 filets pp)
  • 100 g panko
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • scheutje witte wijn
  • 100 g malse boter
  • 50 g zeesla
  • 140 g hand gerolde of gewone couscous
  • 300 ml kippenbouillon
  • olijfolie
  • 1 citroen
  • 8 witte of groene asperges
  • 200 g lamsoren
  • 250 g zeekraal
  • 10 g kippenbouillon
  • 25 g gelcréme
  • peper
  • grof zeezout
We kozen voor ziltige toetsen en een krokant korstje omdat pladijs niet zo vast is van structuur en soms vettig kan overkomen. Dit maakt alles mooi in balans.

Versnipper de sjalot en stoof ze aan met boter en look. Blus met witte wijn. Voeg de panko toe en kneed onder de malse boter. Snijd de zeesla fijn en doe dit onder het geheel. Kruid af met peper en grof zeezout. Strijk dit geheel uit en laat opstijven in de koelkast.

Leg de filets per 2 op elkaar, kruid af met peper en zout en rol ze op als een worstje in plastic folie. Stoom ze 5 minuten in een stoompot, laat afkoelen in ijswater en laat opstijven in de frigo. Zo haal je gemakkelijk de plastic folie er af. Strooi hierover het krokantje van panko en zeesla. Laat op kamertemperatuur komen en kleur onder de ovengril.

Laat de couscous 2 à 3 minuten pruttelen op een zacht vuurtje, giet af en meng er  olijfolie onder. Kruid af met peper, zout en zeste van citroen.

Schil de asperges en snijd ze in lange, smalle repen. Laat beetgaar worden in een pot met boter, water en peper en zout.

Was de lamsoren, droog ze en stoof ze kort aan met een neutrale olie. Kruid af met peper en zout. Meng de asperges hieronder.

Gebruik het kookvocht van de asperges voor de saus, voeg boter, peper, zout en citroensap toe.

Blend de zeekraal, kippenbouillon en gelcrème en laat opstijven in de frigo.

Lepel de couscous op het bord. Leg de pladijsrol en de groenten er bovenop. Spuit punten zeekraalcrème en voeg enkele lepeltjes aspergesaus rondom.

 

Recept Erwin Denys

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.