Pladijsfilet met kruidencrumble en tomatencompote
Ingrediënten
- 4 grote pladijsfilets van +/- 150 g
- 2 el olijfolie
- 2 takjes tijm
- 20 g boter
- 1 el mosterd
- peper en zout
- 8 sneetjes fijngesneden gerookt spek
Crumble:
- 50 g ontkorst oud droog brood
- 1 el gehakte platte peterselie
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- 1 el gehakte basilicum
- 1 el gehakte kappertjes
- 4 el olijfolie
Compote:
- 4 tomaten: gepeld en zaad verwijderd
- 2 el olijfolie
- 2 grote sjalotten
- 2 teentjes look
- een mespuntje gedroogde pili pili
- 1 takje rozemarijn
- 2 takjes tijm
- 1 dl kippenbouillon
- Peper en zout
Pesto:
- 160 g basilicum
- 3 dl olijfolie
- 120 g harde kaas
- 120 g pijnboompitten
- snuifje zout
- 4 teentjes look
Recept
Maak de compote
Stoof de tomaten (in stukjes gesneden) aan in olijfolie. Voeg de versnipperde sjalot en look toe en blus af met de kippenbouillon.
Kruid met pili pili en peper en zout. Voeg de rozemarijn en tijm toe en laat alles zeker een uurtje sudderen. Zonder deksel zodat het vocht verdampt.
Maak de crumble
Maal in een machine de broodkruim met de sjalot, look en platte peterselie. Voeg de basilicum toe samen met de kappertjes en de olijfolie.
Bak de vis
Laat de olijfolie verhitten samen met het klontje boter en de 2 tijmtakjes. Bak de vis aan één zijde krokant, keer de filet om.
Haal de pan van het vuur, bestrijk de filet met mosterd en beleg met de crumble. Kruid met peper en zout. Bak verder af in een oven van 180°C gedurende 4 minuten, net voor het dresseren.
Maak de pesto
Meng alle ingrediënten en cutter tot een pesto.
Schik als basis de tomatencompote op het bord en schik hierop de vis. Lepel een beetje pesto bij en werk af met wat gekookte verse pasta. Strooi er het spekpoeder over.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.