Pladijs, witte kool, kappers, hazelnoot

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

25

Ingrediënten

  • 2 grote pladijzen
  • 1 witte kool
  • 100 g kappers
  • 15 g geroosterde hazelnoten + extra voor afwerking
  • 10 g zonnebloemolie
  • 250 g boter
  • azijn van kappers
  • groentebouillon

 

 

Houd het simpel. Boter en pladijs zijn beste vrienden!

Recept

Blend de kappers met de geroosterde hazelnoten en voeg de zonnebloemolie toe.

Fileer en ontgraat de pladijzen.

Snijd de witte kool doormidden en kook kort in groentebouillon, haal de bladeren van de kool en de nerven eruit.

Rol de pladijsfilets in de witte koolbladeren en gaar 4 minuten op de barbecue.

Bak de boter tot beurre noisette (goudbruin van kleur) en passeer. Breng op smaak met azijn van kappers en mix tot een emulsie.

Leg het rolletje pladijs in witte kool op het bord. Lepel de emulsie van beurre noisette er overheen en werk af met dropjes tartaar van kappers. Strooi tot slot nog enkele hazelnootjes over het bord.

 

Recept Jason Blanckaert

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.