Pladijs op z’n geheel gebakken, venkelsalade met sinaasappel en steranijs

4
  • 4 pladijzen
  • ½ dl olijfolie
  • 2 eetlepels bloem
  • peper en zout

Voor de venkelsalade daags voordien

  • 2 venkelknollen
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 2 stuks steranijs
  • enkele korianderbolletjes
  • enkele peperbolletjes
  • ½ dl olijfolie
     
Schil de venkelknollen en snijd ze overlangs in flinterdunne plakjes.
Kook snel al dente in gezouten water en verfris.

Kook sinaasappelsap kort in, voeg de geplette specerijen toe, voeg 2/3 van de olijfolie toe en overgiet er de venkel mee, roer om en laat een dagje marineren.

Haal de pladijzen door de bloem en strijk ze in met olijfolie, kruid met zout en peper, bak in een gloeiendhete pan om en om.
Serveer de pladijs op een warm bord en lepel er eventueel bruisende boter over.
Serveer de venkelsla apart op een koud bord en garneer met steranijs.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.