Pladijs op z’n geheel gebakken, venkelsalade met sinaasappel en steranijs
Ingrediënten
- 4 pladijzen
- ½ dl olijfolie
- 2 eetlepels bloem
- peper en zout
Voor de venkelsalade daags voordien
- 2 venkelknollen
- 1 dl sinaasappelsap
- 2 stuks steranijs
- enkele korianderbolletjes
- enkele peperbolletjes
- ½ dl olijfolie
Recept
Schil de venkelknollen en snijd ze overlangs in flinterdunne plakjes. Kook snel al dente in gezouten water en verfris.
Kook sinaasappelsap kort in, voeg de geplette specerijen toe, voeg 2/3 van de olijfolie toe en overgiet er de venkel mee, roer om en laat een dagje marineren.
Haal de pladijzen door de bloem en strijk ze in met olijfolie, kruid met zout en peper, bak in een gloeiendhete pan om en om.
Serveer de pladijs op een warm bord en lepel er eventueel bruisende boter over.
Serveer de venkelsla apart op een koud bord en garneer met steranijs.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.