Pladijs, op zijn geheel, jus met garnalen en zeekraal

4

Voor de garnaaljus

  • 1 dl garnaalbisque
  • 100 g gepelde garnalen
  • 1 rijpe tomaat
  • 1½ dl room
  • 25 g boter
     
Spoel de zeekraal grondig.
Ontvel en ontpit de tomaten, snijd in blokjes.
Hak de sjalot fijn en stoof ze in de boter, voeg de zeekraal toe en laat verder stoven, kruid met een snuif peper.
 
Laat voor jus de garnaalbisque inkoken tot de helft, voeg de room toe en laat opnieuw inkoken tot een lichtgebonden saus, kruid met zout en peper.
 
Spoel de pladijzen, dep ze droog, haal door de bloem, bak ze in de boter, kruid met zout en peper.
Voeg de garnalen en tomatenblokjes bij de jus van garnalen.
 
Dresseer de pladijs op warme borden, lepel er de zeekralen langs en nappeer met de jus van garnalen.
Garneer met de gehakte peterselie.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.