Pladijs, op zijn geheel, jus met garnalen en zeekraal
Ingrediënten
- 4 pladijzen
- 2 eetlepels bloem
- 100 g zeekraal
- 1 sjalot
- 50 g boter
- 4 eetlepels gehakte peterselie
- peper en zout
Voor de garnaaljus
Recept
Spoel de zeekraal grondig.
Ontvel en ontpit de tomaten, snijd in blokjes.
Hak de sjalot fijn en stoof ze in de boter, voeg de zeekraal toe en laat verder stoven, kruid met een snuif peper.
Laat voor jus de garnaalbisque inkoken tot de helft, voeg de room toe en laat opnieuw inkoken tot een lichtgebonden saus, kruid met zout en peper.
Spoel de pladijzen, dep ze droog, haal door de bloem, bak ze in de boter, kruid met zout en peper.
Voeg de garnalen en tomatenblokjes bij de jus van garnalen.
Dresseer de pladijs op warme borden, lepel er de zeekralen langs en nappeer met de jus van garnalen.
Garneer met de gehakte peterselie.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.