Pladijs, op zijn geheel, jus met garnalen en zeekraal

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Ingrediënten

Voor de garnaaljus

  • 1 dl garnaalbisque
  • 100 g gepelde garnalen
  • 1 rijpe tomaat
  • 1½ dl room
  • 25 g boter
     

Recept

Spoel de zeekraal grondig.
Ontvel en ontpit de tomaten, snijd in blokjes.
Hak de sjalot fijn en stoof ze in de boter, voeg de zeekraal toe en laat verder stoven, kruid met een snuif peper.
Laat voor jus de garnaalbisque inkoken tot de helft, voeg de room toe en laat opnieuw inkoken tot een lichtgebonden saus, kruid met zout en peper.
Spoel de pladijzen, dep ze droog, haal door de bloem, bak ze in de boter, kruid met zout en peper.
Voeg de garnalen en tomatenblokjes bij de jus van garnalen.

Dresseer de pladijs op warme borden, lepel er de zeekralen langs en nappeer met de jus van garnalen.

Garneer met de gehakte peterselie.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.