Pladijs (of hondshaai), meunière gebakken, kervelpuree en kropsla

Ingrediënten

Recept

Kook de geschilde aardappelen gaar in ruim gezouten water, giet af en laat kort drogen op een hoog vuur. Voeg de melk en de helft van de boter toe. Breng op smaak met peper en zout.

Maak de krop sla schoon. Pluk de kervel, spoel in ruim water en hak grof.

Spoel de pladijzen en haal door de bloem. Bak ze op matig vuur in een mengsel van boter en olie. Kruid met peper en zout en haal voorzichtig uit de pan.

Voeg citroensap toe aan de bakboter en werk af met de peterselie.

Werk de puree af met de gehakte kervel

Serveer de vis op ruime borden en nappeer met de bakjus. Serveer de puree en salade met dressing afzonderlijk.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.