Pladijs met yoghurt en kappertjes

4
  • 4 ontvelde pladijsjes
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 dl volle yoghurt
  • 4 eetlepels kappertjes in azijn
  • een klontje boter
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • 1/2 citroen
  • peper en zout

De ingezouten en gepeperde visjes worden licht ingebloemd. De pladijzen vlijen we in een braadpan met antikleeflaag in knisperende boter en we bakken ze langs de twee kanten. Elke kant krijgt vijf minuten op een stevig vuur. Dat is meer dan genoeg. Na tien minuten glijden de pladijzen de pan uit. We houden ze warm in een lauwe oven, die staat afgesteld op 80°C.

De pan wordt nu gedeglaceerd met het sap van een halve citroen. We laten het sap tot de helft inkoken en gieten vervolgens twee potjes volle yoghurt in de pan. De kappertjes gaan nu de saus in. We laten onze saus inkoken tot er één vierde van het volume uit verdampt is. Dan mag de pan van het vuur en we werken af met versgemalen peper, zout en het fijngehakte verse bieslook.

Serveer met natuuraardappelen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.