Pladijs met warmoes en pesto

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

Pesto

  • flinke bussel basilicum (+/-150gr)
  • 4 el pijnboompitten
  • 2 teentjes look
  • 20 el olijfolie
  • 2 kl zout
  • 2 kl peper
  • 2 el oude boerenkaas

Warmoes

  • 2 flinke handen warmoes
  • 4 teentjes look
  • 4 el appelciderazijn
  • arachideolie of druivenpitolie
  • klontje roomboter

Pladijs

  • 4 pladijsfilets
  • tarwebloem
  • olijfolie

 

Lekker met een gekookte aardappel in de schil.

Recept

Pesto

Snijd of breek de oude boerenkaas in stukjes. Doe de kaas, de basilicum, de pijnboompitten, de gepelde look en de olijfolie met zout en peper in een blender en mix kort tot een pesto met nog een beetje structuur.

Warmoes

Snijd de warmoes en de look fijn. Bak op een hoog vuur in arachideolie of druivenpitolie en blus met een scheutje appelciderazijn. Werk af met een klontje roomboter.

Pladijs

Wentel de pladijsfilet door de tarwebloem en bak goudbruin in een antikleefpan.

Afwerking

Serveer de pladijs op een bedje van warmoes, overgoten met de pesto.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.