
Ingrediënten
Pesto
- flinke bussel basilicum (+/-150gr)
- 4 el pijnboompitten
- 2 teentjes look
- 20 el olijfolie
- 2 kl zout
- 2 kl peper
- 2 el oude boerenkaas
Warmoes
- 2 flinke handen warmoes
- 4 teentjes look
- 4 el appelciderazijn
- arachideolie of druivenpitolie
- klontje roomboter
Pladijs
- 4 pladijsfilets
- tarwebloem
- olijfolie
Lekker met een gekookte aardappel in de schil.
Recept
Pesto
Snijd of breek de oude boerenkaas in stukjes. Doe de kaas, de basilicum, de pijnboompitten, de gepelde look en de olijfolie met zout en peper in een blender en mix kort tot een pesto met nog een beetje structuur.
Warmoes
Snijd de warmoes en de look fijn. Bak op een hoog vuur in arachideolie of druivenpitolie en blus met een scheutje appelciderazijn. Werk af met een klontje roomboter.
Pladijs
Wentel de pladijsfilet door de tarwebloem en bak goudbruin in een antikleefpan.
Afwerking
Serveer de pladijs op een bedje van warmoes, overgoten met de pesto.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.