Pladijs met Vlaams-Brabantse tafeldruif en mosterd uit het Gentse

Streekproduct.beStreekproduct.be
4

Pers de citroen en giet het sap over de visfilets, laat 15 à 20 minuten marineren.

Snipper de ui fijn, snijd de selder in blokjes. 

Halveer en ontpit de druiven, laat de kappertjes uitlekken.

Laat de ajuin en de selder in de warme basilicumolie glazig worden. Voeg de vis toe en laat garen.

Meng de kappertjes, druiven, de zure room en de mosterd. Voeg eventueel nog wat citroepsap toe. Voeg bij de vis en laat zachtjes samen opwarmen.
Werk af met een paar blaadjes basilicum.

Voor de aardappelen:

Warm de oven voor op 200 °C.

Was de aardappelen, snijd ze in stukjes en zet ze met de schil op een vuurtje in koud water met een snuifje zeezout. Wanneer ze koken, neem ze van het vuur en laat ze 10 minuten staan.

Snijd de look in kleine stukjes. Giet de aardappelen af, verdeel ze in een ovenschaal en voeg de look, zout en peper, olijfolie, bladpeterselie en tijm toe.
Bak ze in de oven gedurende 30-40 minuten.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.