
Pladijs met Vlaams-Brabantse tafeldruif en mosterd uit het Gentse
Ingrediënten
- 800 g pladijsfilets
- 1 citroen
- 1 rode ajuin
- 1 à 2 takken witte selder
- 1 handvol blauwe Vlaams-Brabantse tafeldruiven
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 handvol basilicumblaadjes
- 2 à 3 eetlepels basilicumolie
- 2 à 3 eetlepels zure room
- 1 eetlepel mosterd uit het Gentse
- 500 g aardappelen
- 1 teentje look
- 1 handvol bladpeterselie
- enkele tijmtakjes
- olijfolie
- grof zeezout
- peper
Recept
Pers de citroen en giet het sap over de visfilets, laat 15 à 20 minuten marineren.
Snipper de ui fijn, snijd de selder in blokjes.
Halveer en ontpit de druiven, laat de kappertjes uitlekken.
Laat de ajuin en de selder in de warme basilicumolie glazig worden. Voeg de vis toe en laat garen.
Meng de kappertjes, druiven, de zure room en de mosterd. Voeg eventueel nog wat citroepsap toe. Voeg bij de vis en laat zachtjes samen opwarmen. Werk af met een paar blaadjes basilicum.
Voor de aardappelen
Warm de oven voor op 200 °C.
Was de aardappelen, snijd ze in stukjes en zet ze met de schil op een vuurtje in koud water met een snuifje zeezout. Wanneer ze koken, neem ze van het vuur en laat ze 10 minuten staan.
Snijd de look in kleine stukjes. Giet de aardappelen af, verdeel ze in een ovenschaal en voeg de look, zout en peper, olijfolie, bladpeterselie en tijm toe.
Bak ze in de oven gedurende 30-40 minuten.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.