Pladijs met spitskool en puree

Claudia Allemeersch
4
30
  • 1 jonge spitskool
  • 2 druppels truffelolie
  • 2 dl kippenbouillon
  • peper
  • zout
  • 4 pladijsfilets
  • 2 el olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • boter
  • 2 lente-uitjes
  • 2 takjes verse tijm
  • 4 grote aardappelen

Snijd de spitskool in vier gelijke delen, verwijder de kern en versnijd in gelijkmatige sliertjes.
Blancheer de kool gedurende drie minuten in ruim gezouten water. Giet af en laat afkoelen in koud water met ijsblokjes om de groene kleur te behouden.

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water gedurende 20 minuten. Giet af.

Warm de kool op in de kippenbouillon en breng op smaak met peper en zout. Voeg de truffelolie toe.

Verhit de olijfolie en bak de pladijsfilets aan, kruid met peper en zout.
Aan één kant bakken is voldoende. Giet er tussendoor wel de braadjus over.

Snijd de sjalot fijn en versnipper de look. Stoof de sjalot en de look aan in een klein klontje boter, voeg er de geritste tijm aan toe en de fijngesneden lente-uitjes.
Neem van het vuur, pureer de aardappelen en voeg dit mengsel eraan toe.

Schik een cirkel aardappelen in het midden. Leg er de gebakken pladijs bovenop en werk af met de kool.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.