Pladijs met ravioli van artisjok en vinaigrette van salie

4
  • 2 pladijzen (1 kg elk)
  • 270 g boter
  • 1 takje tijm
  • zeste van 1 citroen
  • sap van 2 citroenen
  • 20 cl olijfolie
  • 20 g boter
  • 2 takjes salie
  • 1/2 botje kervel
  • 4 pastavellen van 10 cm op 10 cm
  • 2 artisjokken
  • 20 g koolzaad
  • 20 g peterselie
  • 20 g koolzaadolie
  • 2 sjalotten

Ontvel de pladijzen en zaag ze in 4 (eerst via de middengraat en dan nogmaals horizontaal).

Laat de boter smelten met de zeste van citroen en een takje tijm in een oven van 70°. Leg de vissen 10 minuten voor het dresseren in de boter.

Snijd het artisjokhart in dobbelsteentjes, meng dit met koolzaad, koolzaadolie, gehakte peterselie en gesnipperde sjalot. Breng op smaak met citroen.

Leg de pastavellen open en plaats in het midden een soeplepel artisjok. Maak de randen van het pastavel nat en plooi ze samen. Kook de ravioli in gezouten water.

Mix het andere artisjokhart met koolzaadolie en citroensap tot een heerlijke crème.

Laat de olijfolie en boter smelten met citroen, gehakte kervel en gesnipperde salie tot een vinaigrette. Leg vervolgens de gekookte ravioli in de lauwe vinaigrette.

Leg de pladijs links op je bord en de ravioli rechts. Trek schuine strepen artisjokcrème over het bord en werk af met druppels vinaigrette.

 

Recept Pieter Lonneville

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.