Pladijs met quinoa
Ingrediënten
Voor de quinoa
- 100 g quinoa
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- 3,5 dl kippenbouillon
- scheutje olijfolie
- peper en zout
Voor de saus
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- 1,5 dl noilly prat (vermouth)
- 1 kfl sambal
- 1 dl kippenbouillon
- 50 g boter
- 50 g room
Voor de pladijs
- 4 pladijsfilets
- peper en zout
- 1 el olijfolie
- 20 g boter
- garnituur: 20 blaadjes basilicum
Recept
Voor de quinoa
Versnipper de sjalot en de look en stoof deze even aan in olijfolie.
Voeg de quinoa toe en blus met de kippenbouillon.
Laat gaar koken tot alle vocht verdampt is. Kruid met peper en zout.
Voor de saus
Stoof de versnipperde sjalot en look aan in een klein klontje boter.
Bevochtig met de Noilly Prat en de kippenbouillon en voeg de sambal toe.Laat inkoken tot de helft.
Zeef en voeg de room toe, laat nog even inkoken en voeg er enkele koude klontjes boter aan toe.
Voor de pladijs
Laat de boter samen met de olijfolie smelten in een pan. Bak de pladijsfilets gaar en kruid ze af met peper en zout.
Schik de pladijsfilets middenin het bord, schep er de quinoa naast, nappeer met een vleugje saus en werk af met enkele blaadjes basilicum.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.