Pladijs met quinoa

Claudia Allemeersch
4

Voor de quinoa

  • 100 g quinoa
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 3,5 dl kippenbouillon
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout

Voor de saus

  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 1,5 dl noilly prat (vermouth)
  • 1 kfl sambal
  • 1 dl kippenbouillon
  • 50 g boter
  • 50 g room

Voor de pladijs

  • 4 pladijsfilets
  • peper en zout
  • 1 el olijfolie
  • 20 g boter
  • garnituur: 20 blaadjes basilicum

Voor de quinoa

Versnipper de sjalot en de look en stoof deze even aan in olijfolie.
Voeg de quinoa toe en blus met de kippenbouillon.
Laat gaar koken tot alle vocht verdampt is.
Kruid met peper en zout.

Voor de saus

Stoof de versnipperde sjalot en look aan in een klein klontje boter.
Bevochtig met de Noilly Prat en de kippenbouillon en voeg de sambal toe.
Laat inkoken tot de helft.

Zeef en voeg de room toe, laat nog even inkoken en voeg er enkele koude klontjes boter aan toe.

Voor de pladijs

Laat de boter samen met de olijfolie smelten in een pan.
Bak de pladijsfilets gaar en kruid ze af met peper en zout.

Schik de pladijsfilets middenin het bord, schep er de quinoa naast, nappeer met een vleugje saus en werk af met enkele blaadjes basilicum.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.