Pladijs met mosselen, kokkels en gemarineerde groenten

4
  • 700 g pladijs
  • citroensap
  • 2 stengels selder
  • 2 el bloemkoolroosjes en ½ bloemkool
  • 1 tomaat
  • 100 g gerookte paling
  • bloemkool
  • bieslook
  • 100 g beurre noisette (lichtgebruinde boter)
  • 1 bot krulpeterselie
  • handvol kervel
  • 3 dl visfumet
  • 1 bot bieslook
  • dragon
  • handvol mosselen
  • handvol kokkels
  • zeekraal
De kokkels en mosselen zorgen voor het zilte karakter, de groene kruidensaus creëert dan weer de frisse toets die pladijs nodig heeft in dit gerecht.

Fileer, ontgraat en bak de pladijs in bruisende boter. Voeg op het einde nog enkele druppels citroensap toe.

Marineer de selder en de bloemkoolroosjes de nacht voordien. Laat uitlekken en snijd de gerookte paling, tomaat en bieslook in stukjes. Meng alles.

Kook de bloemkool gaar, giet af en mix glad met een beetje beurre noisette tot puree.

Kook de groene kruiden (peterselie, kervel, bieslook en dragon) kort maar hevig. Laat afkoelen in ijswater. Mix glad met visfumet en een beetje citroensap.

Laat de mosselen en kokkels opengaan onder een deksel met een scheutje water.

Kook de zeekraal kort en stoof aan met boter.

Werk af.

 

Recept Michaël Vrijmoed

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.