Pladijs met asperges, mousselinesaus en grijze garnaaltjes

Partner

Ilse D'hooge

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 30

Ingrediënten

  • 4 pladijzen, schoongemaakt
  • 16 witte asperges
  • 250 g grijze gepelde garnalen
  • 600 g zachtkokende aardappelen
  • 2 el bieslook
  • 2 el bladpeterselie
  • 2 el dille
  • 100 g zure room
  • 3 eidooiers
  • 1 citroen
  • 1 el water
  • 100 g boter + extra
  • peper en zout
  • kervel voor de afwerking

Een dankbaar en veelzijdig visje, die pladijs. Met z’n fijne, malse en smaakvolle vlees zorgt hij in 1, 2, 3 voor een feestje op je bord.

Recept

Schil de asperges en breek de uiteinden af. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Kook de asperges 10 min. in gezouten water met 1 el citroensap. Houd de rest van het sap apart.

Kook de aardappelen gaar in gezouten water, pureer en voeg de zure room en de kruiden toe. Breng op smaak met de citroenrasp, peper en zout.

Verwarm de oven voor op 150°C. Dep de pladijzen droog. Smelt boter in een grote pan. Bak de pladijzen per twee aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Houd ze warm in de oven.

Klop de eidooiers met het water en 2 el citroensap los. Zet de kom in een warmwaterbad en klop met een garde verder tot de saus schuimig wordt en begint in te dikken. Voeg in vlokjes de 100 g boter toe en breng de saus nog op smaak met peper en zout.

Serveer de pladijs met de kruidenpuree, asperges en mousselinesaus, strooi er de garnaaltjes over en werk af met een plukje kervel.


Recept Ilse D’hooge

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.